Каква е ролята на един адвокат по застрахователно право?

Много хора се питат защо им е адвокат при условие, че са претърпели пътен инцидент и си имат задължителната застраховка Гражданска отговорност. Всъщност една когато попаднете в порочния кръг от търсене на обезщетение от застраховател ще разберете защо именно се нуждаете от такъв юрист. В крайна сметка основната роля на застрахователните адвокати е в това да се превърнат във ваш представител и независимо от това къде е настъпило пътното произшествие, при какви обстоятелства и по мия вина да защитят вашето право на обезщетение в максимален размер. Зависимост от вида на сключената със застрахователя полица са различни покритите рискове, както и паричните обезщетения, които са предвидени за тях.

Можете да потърсите адвокат по застрахователно право в случаи, когато се нуждаете от консултация или пък представителство, което да ви спести доста нерви и неприятности. Претенциите за обезщетение могат да възникнат при реален инцидент, в който сте получили травма, изискваща болнично лечение, загуба на трудоспособност и друг вид последици, които са повлияли върху емоционалното ви състояние. Тъй като не са изключени проблеми, които са свързани с изплащането на максималния размер на търсеното от пострадалия обезщетение то опитен застрахователен адвокат може да разгледа казуса максимално обстойно и по този начин да установи дали има основание застрахователната компания да откаже претенцията или пък ще се установят факти, които да бъдат тълкувани във ваша полза.

За да се изяснят подробностите и да се определи размера на обезщетението наистина е важно да се подходи тактически и съобразно наличните доказателства и факти. Опита и уменията на един адвокат по застрахователно право определено ще може да допринесе за това да се получи максималния размер и в крайна сметка да останете удовлетворени от материалния интерес. За да се възприемат предоставените документи, които доказват вината на лицето, което е причинило пътния инцидент и съответно да се уважи вашата претенция то именно адвоката, който наемате има ролята да защити вашите права.

Share This: