Бизнес иновация: Безжичен безсмъртен звънец, работещ без батерии – да, има такова животно!

Иновации в бизнес – звънец, работещ без батерии!?

Безспорно, ерата на жичните звънци тип канарче си отиде отдавна. Въпреки че все още можем да ги видим в някои по-стари блокове и кооперации, все повече потребители залагат на безжичните звънци. Помните ли обаче за онази страшна история, в която млада красива жена е останала сама у дома за първи път от толкова време насам и през нощта, докато не успява да заспи, някой постоянно звъни на вратата й, но при отварянето й няма никого насреща? Сигурни сме, че всеки един от вас, който някога е имал безжичен звънец се е сблъсквал с тази история. Да, когато батериите се изтощят, безжичният звънец има навика да си прави подобни шеги, за да ви напомни да ги смените.

Само че това вече никога няма да е необходимо. Определено иновацията безжичен звънец пожъна известен успех, но негативните й страни подтикнаха производителите в бранша да създадат нещо още по-революционно и надеждно. А именно безжичен звънец, на който можете да разчитате до живот и забележете, чиито батерии никога няма да се изтощят. Защото този звънец не работи с батерии. Тогава как?

Кинетичен механизъм – последната революция в безжичните звънци

За да работи безжичният безсмъртен звънец, той няма нужда от електрическа енергия (а и няма кабел в комплекта си за монтаж). Няма нужда и от батерии. Не, звънецът няма да работи и чрез блутут или друга IT връзка. Безжичният безсмъртен звънец е кинетичен, което означава, че за да работи 24/7, той използва микро енергия. Тя се произвежда от самия звънец посредством вътрешния му миниатюрен генератор. При всяко натискане на неговия бутон, ще се създава нова енергия и така звънецът може да си работи до безкрай и без никакъв проблем. Само че ако си мислите, че това е единственото революционно нещо в този звънец, лъжете си. Има още…

Уникалните характеристики на последната иновация сред звънците, а именно кинетичните:

  • 100% водоустойчивост. Дори при най-големия порой, който преживеете, покривът на къщата ви може и да протече, но звънецът няма да спре да работи заради попадналата в него вода.
  • Жега и студ не са фактори, които застрашават функционалната изправност на този звънец. Кинетичните безжични батерии всъщност издържат до 20 градуса под нулата, а според създателите им работата им няма да прекъсне и в случай че сме свидетели на природни катаклизми, състоящи се в денонощно поддържане на дневната температура до 50 градуса по Целзий.
  • 32-bit код, който изпраща правилния сигнал до правилния му адресат. Дори всички обитатели на жилищна кооперация да сменят старите си звънци с нови, кинетични, сигналите им никога няма да се смесят и ако случайно се звъни на вратата до вас, вие по никакъв начин няма да чуете сигнал, който да ви накара да станете от креслото си, досадно и с нежелание да отворите вратата.
  • Еднократна инвестиция за звънец, която никога няма да се налага да подменяте или управлявате. Сметнете сумата, която харчите за батерии само за безжичния си звънец в момента или с колко увеличавате сметката си за ток заради стария си ретро жичен звънец?

Можете спокойно да премахнете тези суми от месечния си разход, увеличите ги по 12, после по 5 и си изберете с какво да се зарадвате за подарък след 5 години, когато ще спестите с безжичния безсмъртен кинетичен звънец, който между другото, ще продължава да работи безупречно!

 

Share This: