Кога е най-подходящо да отидем на екскурзия в Египет

Екскурзии до Египет

Най-доброто време за провеждане на екскурзия до Египет е през т.нар. пролет, която трае от февруари до април. Много българи заминават през месеците от октомври до началото на май. След това температурите стават прекалено високи и за слънцето може да бъде опасно за хора, които не са свикнали с този климат.

Средните температури в Хургада през януари са около 21-22 °C през деня, но могат да паднат до 12-13 °C вечер. Именно поради тази причина тур агенциите предлагат най-добрите и интересни екскурзи до Египет и изпращат най-много туристи точно в този период.

Нещо, което трябва да съобразим е, че благоприятното време примамва пътешественици от цял свят през същите месеци. Това означава, че около основните забележителности – Пирамидите, Свинкса, Долината на царете – ще пълно с хора. Големите тълпи не понасят на всички и ако вие сте от хората, които предпочитат по-спокойното разглеждане, е добра идея да избягвате разгара на сезона в страната на фараоните.

Обикновено са необходими около 10 дни, за да се разгледат всички популярни места. Разстоянията между отделните градове и местности не са никак за пренебрегване, затова е разумно да предвидим повече дни. Това важи с пълна сила за хората, които не се чувстват добре, ако не се починали добре и не са спали поне 7-8 часа.
На екскурзия до Египет ежегодно се отправят не само заклети пътешественици, но и любители на древната история и култура. В страната има изобилие и от двете. За да научите и видите максимално много, най-добре да преведете екскурзията под формата на круиз по Нил.

Разбира се, на кораб се прекарват максимум 4 дни. Останалите дни от екскурзията ни до Египет ще мине в нощувки по хотели или нощни преходи с влак или автобус.

Нужно е да съобразим, че празниците рядко се оказват добро време за посещение на дадена страна. Това важи и в този случай. Възможно е някои туристически обекти да са затворени или с намалено работно време. Други национални или религиозни чествания също могат да ни помогнат да се ориентираме в кои дати е по-добре да не провеждаме екскурзия до Египет.

В случай, че не успяваме сами да преценим кога да се пътуваме до африканската държава, може да се доверим на туристическа агенция, която има опит и множество обратни връзки от туристи. Така много по-лесно ще вземе информирано решение кой месец от годината да се отправим на екскурзия до Египет.

Share This: