Избор на стъклопакет през 2019 г

Изборът на стъклопакети е важно решение, на което също е необходимо да се обърне известно внимание.

модерни стъклопакети

Изборът по отношение на качеството и дълготрайността на стъклопакета за новата дограма е изключително разнообразен, съобразен с нуждите, както и с финансовите възможности на всеки един човек.

Видове стъкла за изработка. Може би най-популярни за мосово произвежданата алуминиева и най-вече пвц дограма са к-стъкло или LowE, което е нискоемисийно стъкло, стъклопакет 4 сезона или високоенергийно и бяло прозрачно или още известно като флоат стъкло,. Освен това на пазара в зависимост от нуждите и изискванията може да откриете: закалено, темперирано, слънцезащитно, ламинирано (триплекс), бронирано, армирано, фигурално или още познато като орнаментно, огнеупорно, както и матирано или гравирано стъкло.

Преди да настъпи моментът на избиране на подходящ стъклопакет е необходимо да сте наясно с няколко дребни детайла, но изключително важни.

На първо място е от значение мястото, на което живеете – желателно е да се съобразите с това, както и с климата, характерен за дадения район, за да знаете точно с какво трябва да се снабдите. Друго важно нещо е да не забравяте за какво го избирате, типа сграда – офис, къща, вила, блок и така нататък. Разположението къщата или апартамента спрямо движението на Слънцето също играе важна роля при избора на стъклопакета. Нужно е да знаете дали цялата сграда има външна топлоизолация, дали само вашия апартамент е топлоизолиран и естествено дали има вътрешна изолация под формата на минерална вата, фибран и други модерни материали. Всички тези ужким допълнителни данни са много важни, за да избегнете неприятни явления като конденз и прекалено запечатване на стените, за което също благоприятства съвременната и качествена дограма.

Принципно всички изброени до момента стъкла имат както предимства, така и недостатъци. Повече за видовете използвани стъкла в модерните стъклопакети за дограма, прочетете тук

В някои случаи, изброените по-горе неща също могат да не ни помогнат, да не ни направят никаква услуга, тъй като ние дори да сме преценили всички тези неща, просто ако нямаме към дадения момент необходимите финансови средства за закупуването на съответния стъклопакет, всичко би се обезсмислило в един момент.

Като първа стъпка все пак е хубаво да се оринетирате спрямо посоката, в която гледа вашият прозорец. В случай, че вашите прозорци/прозорец имат изложение към юг, югоизток или югозапад, тогава за вас най-перфектното решение би било да си вземете мултифункционално стъкло, което е още известно под наименованието високоенергийно стъкло. Това е най-перфектният избор понеже това стъкло ще доведе до качествени резултати във вашия случай по отношение на топлината, която ще се задържа в помещението.

Добро решение е да комбинирате в двоен стъклопакет бяло със стъкло четири сезона. А най-добия избор е да закупите троен стъклопакет, в който да комбинирате високоенергийно стъкло, бяло и нискоемисийно стъкло от вътре. Така изглежда, че в края на 2019 година тройния стъклопакет за дограма се е наложил на пазара като най-атрактивен от гледна точка на баланса цена и качество.

Освен с топлоизолационните си качества, модерните тройни стъклопакети подобряват шумоизолацията на дома и то осезаемо.

Share This: