Кратко ръководство за предимствата на нитрилните ръкавици

предимствата на нитрилните ръкавици

Нитрилните ръкавици за еднократна употреба предлагат много предимства в сравнение с латекса или винила, като предизвикват по-малко дразнене на кожата и по-нисък риск от алергични реакции.

Въпреки че ръкавиците от нитрил не могат да се използват с всички вещества (поради възможността за разграждане), те могат успешно да се справят с много задачи – от използването на токсични химикали в лаборатории до приготвянето на ястия в кухнята на ресторант.

Важни факти за нитрилните ръкавици

Това ръководство за нитрилни ръкавици ще ви помогне да решите дали е време да се сбогувате с латексовите и виниловите ръкавици.

Какво представляват нитрилните ръкавици?
Нитрилните ръкавици за еднократна употреба са синтетичен вид ръкавици. Нитрилният каучук е устойчив на обичайните химикали, които се срещат в лабораторията, включително киселини, основи и разтворители. Нитрилът също така е по-устойчив на пробиване от латекса и предлага добра тактилна чувствителност.

Нитрилните ръкавици за еднократна употреба са значително по-издръжливи и химически устойчиви. През 90-те години на миналия век те се превърнаха във водеща алтернатива на латекса.

От какво са направени нитрилните ръкавици?
Нитрилните ръкавици за еднократна употреба са изработени от синтетичен каучук. „Нитрил“ в наименованието се отнася до химическото съединение „бутиронитрил“, което се използва при производството на тези видове ръкавици.

За какво се използва нитрилът?
Нитрилът (нитрилоин) е синтетично съединение, получено от нитрат, и е третият по важност промишлен полимер (след полиетилена и стирена). NBR (нитрил-бутадиенов каучук) се използва в широк спектър от материали – от космически, обувки, формовани продукти, лепила, уплътнители, гъби, пяна и, разбира се, ръкавици.

Как се произвеждат нитрилните ръкавици?
Производственият процес включва смесване на материали, инжектирането им в калъп и оставянето им да се втвърдят. След това материалите за ръкавиците от нитрил се екструдират през центрофуга, която образува дълги нишки, които по-късно се нарязват и оформят в ръкавици.

За какво се използват нитрилните ръкавици?
Нитрилните ръкавици обикновено се използват в химически лаборатории и други промишлени среди. Те са подходящи за работа с корозивни киселини, основи и много органични разтворители. Популярни са и за използване при общо приготвяне на храна, тъй като са устойчиви на миризми и петна.

Защо да използвате нитрилни ръкавици?
В химическите лаборатории, хранителните фабрики и други промишлени среди се използват нитрилни ръкавици, защото те предлагат по-голяма химическа устойчивост от естествения латексов каучук.

Кога да използвате нитрилни ръкавици?
Нитрилните ръкавици се използват в химически лаборатории и други промишлени ситуации, в които има химически опасности. Те са подходящи за използване и в хранително-вкусовата промишленост, като предпазват ръцете ви от миризми и петна. В химическите лаборатории с техните сухи химикали и корозивни киселини се използват ръкавици от нитрил.

Кой използва нитрилни ръкавици?
Здравните работници, медицинските специалисти, лекарите, хирурзите, зъболекарите, фризьорите, автомеханиците, работниците в кафенетата, татуистите, лаборантите, химиците и учените предпочитат да използват нитрилни ръкавици.

От какво предпазват ръкавиците от нитрил?
Стандартната нитрилна ръкавица е индустриален защитен продукт от химикали, порязвания и ожулвания. Тя не предпазва от токов удар или топлина. Тя е и ефективна медицинска ръкавица за защита от инфекции и кръвнопреносими патогени.

Повече може да научите тук https://pps-store.com/nitrilni-rakavitsi/

нитрилни ръкавици

Share This: