Кухните в офисите и с какво да ги обзаведем

Прекарвате по цял ден в офиса, забили погледа в монитора, справяйки се с поредната задача за деня? Иска ви се да релаксирате поне за малко на спокойно местенце, без да мислите за работа? Тук на помощ идват стаите за почивка, които в голяма част са под формата на кухни. Какво е задължително да има в тях обаче и как да се впишат в динамичната обстановка на един офис ще поговорим в текста по-долу.

Говорейки за кухни е естествено първо да поговорим за шкафовете. Дали да е на два реда или да бъде само на един зависи предимно от типа на самия офис. Ако сте повече хора обаче е добре да се заложи на кухня с долен и горен ред, където да се събират повече консумативи. Ако до офиса ви няма магазин или ресторант, които да са ви наблизо, то се подразбира, че колегите ви или вие самите честичко ще се налага да си носите обяда. Все ще трябва да го приберете някъде за първата половина от работния ден, нали?

Тук идва и въпросът за електрическите уреди. Най-важните за един офис са хладилникът и микровълновата печка. Колкото повече хора сте, толкова по-голям хладилник ще ви трябва. За щастие в по-големите магазини може да се намерят и големи хладилници с големи отстъпки, от където да се набавите с желаните уреди. Микровълновата печка трябва да е удобна за ползване от всички, затова търсете и такива от по-висок клас.

Пожелателно, макар и незадължително е да намерите място за поставяне на хранителни продукти, например за овкусяване на салатата, или дори леки закуски или ядки и солети.

Но царицата в кухнята на офиса е кафе машината. Каквото и да правите, това е свързващото ниво във всички офиси. Голям процент от хората са свикнали сутрин да пият кафе. Доказано е, че употребата на кофеин ускорява метаболизма с до 11%, което пък прави кафето и чая много полезни напитки, които да пиете по време на работа. Затова задължително се постарайте кафе машината ви да има и възможност за топла вода. Или пък се постарайте да набавите термо кана, която да е от помощ за направата не само на чай, но и на по-слабото кафе 3 в 1 за хората, които не обичат да пият силно кафе.

Разбира се, има един куп други неща, с които да запълните кухнята, но започвайки с нея, не забравяйте, че все пак е за офис, а не за дома и макар да са нужни не малко неща, не е хубаво и да я препълвате.

Share This: