Лечение на алкохолизъм – трудно, но не и невъзможно

алкохолна-зависимост

Всяко лечение на алкохолизъм започва с преглед на пациента, оценка на състоянието му, идентифициране на хронични и остри патологии. В края на краищата лекарят избира най -ефективния терапевтичен план. Една от основните задачи в началния етап е да се очисти тялото от остатъка от наркотични вещества и продуктите им на разпадане. За тези цели се използват капкомери с детоксикиращи разтвори (физиологичен разтвор, глюкоза, реополиглюкин, полисорб и др.), Към които се добавят коктейли от различни лекарства. Това могат да бъдат витамини, калиево-магнезиеви комплексни препарати, успокоителни, болкоуспокояващи, хапчета за сън, транквиланти и други лекарства.

Паралелно с детоксикацията започва работа по възстановяване на увредените органи и системи. В капкомерите се инжектират ноотропи, лекарства, които нормализират кръвното налягане, работата на сърцето, бъбреците и черния дроб.

Счупването е състояние, което възниква в ситуация, в която пациента по някаква причина пропуска обичайната д17а. За оттегляне от симптомите на отнемане се използва детоксикационна терапия, подобрена с болкоуспокояващи, лекарства за поддържане на тялото, подобряване на метаболитните процеси, мозъчната функция и други функции.

В случай на пристрастяване към опиоидите в стационарна обстановка към лечение на алкохолизъм, може да се извърши процедурата UBOD – свръхбърза опиоидна детоксикация, при която излизането от състоянието на въздържание става в най -удобните условия – под въздействието на упойка.

След възстановяване на нормалното физическо състояние започва етапът на сложна психотерапевтична работа, насочена към възстановяване на психическото състояние, връщане на човек в обществото, поставяне на нови житейски цели. За това се използват разговори, различни групови и индивидуални уроци. Психотерапевти и психолози убеждават човек във вредата от предишния начин на живот, настройват го за по -нататъшно лечение, учат го да се справя с възникващите изкушения.

Рехабилитацията е важна стъпка в подпомагането на пациентите да се справят със зависимостта си и да се върнат в обществото. Едно от предпоставките да бъдете в рехабилитационен център е да ограничите възможността да виждате роднини и бившите си приятели, тъй като възстановяването протича в затворена среда.

 

Share This: