Лесни трикове за спестяване на пари

Съществуват доста малки трикове, които освен че не биха ни навредили, биха ни направили и (много) по-богати.

В следващата статия ще ви споделим някои от тях. Записвайте си!

Направете си буркан-касичка

Добре изпитаната тактита със събирането на стотинки в буркан наистина работи! Замислете се колко хора познавате, които са си купили нов телевизор или са отишли на почивка с левчетата от буркана? Доста, нали?

Времето е пари ( Бенджамин Франклин )

Започнете бавно. Tези парични семена ще процъфтяват в допълнителен слой от финансова сигурност.

Ето и една проста сметка – ако събирате само по около 20 лева на месец, то това прави 240 лева на година.

Отворете си спестовна сметка към банковия си акаунт

Отворете си спестовна сметка още сега (най-лесното нещо на света). Освен това, защо не я автоматизирате? Тоест всеки месец определена сума автоматично да се прехвърля в спестовната ви сметка.

По този начин ще “излъжете” мозъка си, защото тези пари няма да минават през вас, тоест няма да мислите за тях като за средства, с които разполагате.

Предайте нататък

Точно сте направили последната вноска за колата, апартамента или сватбата на детото си. Една тежест по-малко. Но защо не опитате да прехрърляте тази сума към спестовната ви сметка всеки месец. Ако е прекалено трудно – прехвърляйте половината.

Купувайте си дрехи втора употреба

Истината е че тази практика ще ви спести ужасно много пари, а и ще ви помогне да намирате по-интересни и уникални дрехи от тези на масата от хора, с които да изразите личния си стил пред света.

Още повече, вече не се налага да губите ценно време, за да ровите в купища употребявани дрехи – съществуват доста онлайн магазини за втора употреба, откъдето може да поръчвате директно до дома си.

Пазарувайте разумно

На първо място, никога не отивайте на пазар гладни – ще завършите с количка, препълнена с излишни (и нездравословни) стоки.

Също така, следете промоциите, които големите супермаркети правят ежедневно.

На последно място, пазарувайте плодове и зеленчуци от пазара или от възрастни пенсионери, които продават личната си продукция. По този начин помагате на тях, на вашия джоб и се храните с екологично отглеждани продукти.

Share This: