Общи финансови съвети за всеки

Общи съвети

Когато купувате застраховка, получавате ипотека или финансов съвет, Винаги проверявайте дали фирмата, която използвате, е регистрирана от Комисията за Финансов Надзор, преди да дадете парите си.

Купуване на финансов продукт

Можете да използвате консултант, за да Ви помогне да проучите, но трябва да сте наясно с границите на неговия съвет. Някои консултанти могат да Ви информират за всички продукти на пазара, някои – само за ограничен кръг продукти в рамките на определен набор от финансовите продукти, които те познават, а трети – само за продуктите на тяхната компания. Вижте – Финансова помощ.

Какво да очаквате?

Финансовите фирми трябва да Ви проверят дали сте този, който твърдите, че сте, за да предотвратят пране на пари и измама. Макар и да е неприятно да се предоставят документи за доказване на самоличността, това е необходимо колкото за тяхна защита, толкова и за Ваша.

Използвайте здравия си разум

Трябва да сте наясно, че вестниците, списанията и сайтовете в интернет може да са пристрастни към компаниите, които харчат пари при тях и естествено да има конфликт на интереси.

Финансовите реклами ще ви дадат информация, но помнете все пак, че те са само реклами и показват само добрите страни на един продукт – вижте Рекламиране на финансови продукти.

Вашите документи

Проверявайте банковото си извлечение редовно, за да сте сигурни, че всички транзакции, които те изброяват са Ваши. Ако има нещо нередно, обърнете се към банката незабавно. Проверете всичките си документи и ги дръжте на сигурно място – това включва копия на всички попълнени формуляри, писма и документи, които изпращате на фирма.

Share This: