Охранителни камери вкъщи – ето някои подходящи места

Едва ли има човек, който се чувства комфортно да знае, че му се налага да отсъства от дома си за дълго. Независимо дали става дума за почивка или работна командировка, дните и седмиците вън от дома ни карат да се чувстваме несигурни спрямо неговата защитеност. Все повече семейства прибягват до услугите на охранителните камери – по този начин те са спокойни, че дори и жилището им да стане обект на грабежна атака, то поне шансът злосторниците да бъдат заловени и уличени, се увеличава в пъти.

Ако сте решили да предприемете тази крачка и сте се спрели на решението да инсталирате охранителни камери в дома си, то вероятно изпитвате известни затруднения относно местата, на които да ги разположите. Независимо дали се спирате на видни или прикрити места, в днешната статия решихме да ви подскажем с няколко, които биха били идеален вариант за инсталация на вашите домашни охранителни камери.

В библиотеката

Ако вашият дом е от онези, които са оборудвани с красива голяма библиотека, то пространството между книгите би било перфектно за поставяне на малка камера, която да ви осигурява достъп и наблюдение до цялото помещение. Изберете да я разположите измежду книги, които не вадите често.

Зад огледала

Това е друго място, което е често избирано за поставяне на камера. Незабележимо, то е идеално за целта, тъй като е рядко местено и по този начин си гарантирате, че камерата няма да се размества и да прекъсва работата си. Подобно място е това зад картините в дома ви – там е също удачно да разположите малки камери за видеонаблюдение.

Ако сте прибегнали до услугите на бавачка за грижа за децата ви и искате да се подсигурите, че работата се върши отговорно и професионално, то тогава вероятно бихте искали да снабдите и детската стая с подобно устройство. Подходящо място за целта е плюшена играчка – изберете голяма, такава, която има по-скоро декоративна цел в стаята, отколкото игрова, за да е позиционирана камерата винаги стабилно.

Разбира се, ако не държите камерите да са скрити, бихте могли да изберете овалните малки охранителни камери, които се монтират на тавана, и осигуряват висококачествени звук и картина. Чрез тях може да достъпвате направените записи и да се информирате в детайли за случилото се във времето, в което сте отсъствали от вкъщи.

Все малко хора гледат на охранителните камера като на лукс или излишество – необходимостта от чувство за сигурност и безопасност надделява у все повече семейства и те съзнателно избират охраняването на дома си за свой приоритет.

Share This: