3 стъпки за организирането на идеалния тиймбилдинг

Тиймбилдингът е ефективен начин да сплотите хората, които работят за вас. Защото колкото по-силен е екипът ви, толкова по-развит ще е и бизнесът ви! Много хора са наясно с това, но малка част от тях си дават сметка колко трудно е да бъде постигнато то. Няма вълшебна формула за успеха, а само 3 задължителни стъпки, през които трябва да се мине, за постигането на идеалния тиймбилдинг.

Избиране на подходящо място

Мястото винаги е от значение. Особено за фирмено събитие. Ако екипът ви е голям, планирайте мястото добре. Ако се страхувате, че няма да дойдат за уикенд извън града, направете така че да са достатъчно мотивирани: поканете ги със семействата им, организирайте занимания за всички. Така ще спечелите доверието им и шансът да не дойдат ще бъде минимален.

Добър вариант е за тиймбилдинг уикенд в планината – тихо е, спокойно е и винаги може да измислите допълните занимания на открито, ако времето позволява.

Ако не планирате тиймбилдинг, а конференция, фирмено събиране или семинар – доверете се на хотел-ресторант „Монтесито“, който разполага с най-добрата конферентна зала и много опит при подобни събития.

Тиймбилдинг игри, ангажиращи участниците

Какво е един тиймбилдинг без игри? Обикновена среща между колеги. Подберете подходящи игри, с чиято помощ ще постигнете целта си: сплотяване на колектива, получаване на обратна връзка, развиване на комуникационни умения за даден сектор/отдел от фирмата ви, справяне с проблемни клиенти, разрешаване на различни казуси и други.

Добро настроение

Доброто настроение  е задължително, за да бъде вашият тиймбилдинг успешен. Погрижете се това да се случи. Как? Подберете подходящи забавления или поощрителни награди. Ако събитието ви е комбинирано с официална част или обучение, помислете се кетъринг или делови обяд/вечеря, когато ще имате възможност за лични разговори и дискутиране на преживяванията. Не е изключено и да включите коктейлна част за добре дошли, ако вашият тиймбилдинг е за по-дълъг период и извън града.

Спазвайки тези неписани правила за организиране на тиймбилдинг, вие ще осигурите на вашите работници нужната атмосфера да се развихрят, доказвайки ви, че не сте сбъркали, доверявайки им се за вашия бизнес.

Share This: