Три характеристики, по които да различите истинското от фалшивото сребро

В днешно време всичко може да бъде имитирано, включително и сребърните бижута. В тази статия Silenti Jewelry разкрива няколко типични белега, по които да разграничите истинското сребро от фалшивите аналози.

Красотата, свойствата и изтънчената нежност на сребърните бижута ги правят предпочитан

аксесоар за мнозинството от дами днес. Комбиниран с прекрасен тоалет, сребърният акцент може да завърши и допринесе за изяществтото на всяка визия.

За съжаление, с нарастващата популярност на среброто се наблюдава и повишение на опитите за злоупотреба с качеството. Въпреки че среброто е материал много по-евтин от златото, това не възпира редица търговци да произвеждат и продават фалшификати, гонещи бърза печалба.

Изключително трудно е непрофесионалист в тази сфера да направи разлика между реплика и

оригинал. Поради тази причина, често обикновени любители на красивите бижута са подведени и ощетени от нечестни търговци. Не се притеснявайте! Сега ще Ви споделим три отличителни характеристики, по които може да познаете истинското сребро.

Белег №1 – печат на среброто

До сега забелязвали ли сте печата за проба 925/S925 на сребърните бижута? При наличието на

подобно означение, може да бъдете сигурни в автентичността на аксесоара. Подобно означение показва концентрацията на благородния метал в съответния предмет. При повечето бижута,

среброто е 92.5%, като останалите 7.5% са примеси, най-често мед. Те биват добавяни за

допълнителна здравина и ковкост на бижуто, тъй като чистото сребро е изключително меко и

невъзможно за всекидневна употреба. Имайте предвид, че ако пред себе си държите много старо бижу или антика е възможно подобна маркировка да отсъства. Това не означава, че вещта е фалшификат. При липса на подобна щампа, продължете теста с долуизброените методи.

Белег №2 – тест с киселина

Това е най-сигурният начин да проверите автентичността на сребърен предмет. Този метод бива използван от много бижутери. Тестът може да бъде изпълнен с азотна киселина. Важно е да бъдете внимателни и да използвате предпазни средства като например ръкавици!

Необходимо е да изберете участък от бижуто, върху който да извършите проверката. Съветваме да изберете по-малко видима част, тъй като е възможно да остане малка следа. Направете драскотина по предмета, така че да достигнете вътрешния слой, в случай че бижуто е само

посребрено. Поставете малко количество киселина върху тестовия участък. Една капка е напълно достатъчна. Наблюдавайте как ще се промени цвета на метала. Това ще разкрие неговата автентичност. Ако драскотината се оцвети в червено до кафяво, може да сте сигурни, че това е

качествено сребро. В случай че наличните цветове са зелено, светлосиньо или жълто, Вие държите сигурен фалшификат.

Белег №3 – тест с магнит

Това е един от най-лесните методи за разграничаване на фалшиво от автентично сребро. Подходящ е за домашни условия и не крие никакви рискове нито за Вас, нито за бижуто. Нуждаете се само от един обикновен магнит. Доближете го до бижуто, което искате да тествате. Ако бижуто се долепя до магнита, то съдържанието на метали, като например желязо, преобладава и това не е никак добре. Истинското сребро не може да бъде привлечено от магнит.

Сега вече сте въоръжени с няколко хитри трика, които умело може да прилагате, за да разпознавате дори и най-съвършените фалшификати.

Share This: