Трябват ми спешно пари? Какво да правя ?

Къде мога да намеря пари на заем спешно?

Казвали ли сте си някога „Трябват ми спешно пари?“- ако да, то тази статия е за Вас!

Банално, но все пак вечен въпрос от къде да вземат пари на заем спешно? Често, парите са спешно необходими, за да решат някои много важни въпроси в определен момент. Има няколко варианта, които може да се предприемат и да се окажат ефективни в различна степен.

  • Пари на заем от роднини и приятели. Да, това би бил един изгоден вариант за вас, но дали си струва да рискувате човешките си отношения с намесата на финансови такива?
  • Залог на вещи в заложна къща. Невинаги, това което ще заложите ще бъде оценено на стойността, която ви е необходима. А и готови ли сте да се лишите от нещо свое със сантиментална за вас стойност?
  • Може да се обърнете към лихвари, но все още в България тази вариант за заемането на пари се счита, като опасен и граничещ с връзки с подземния свят.
  • Бърз кредит от банка. Много банки предлагат бърз кредит, но са съжаление повечето от процедурите им за отпускане на кредит никак не са бързи. Много често се оказва, че ще са ви необходими още документи за прилагане към заявлението ви за заем, неописани в рекламната брошура, което само кара потребителите да продължават да губят доверие в банковите институции.
  • Бърз кредит от небанкова финансова компания. Процедурите са точно такива, каквито са описани първоначално – само срещу лична карта, без поръчители и без обезпечение. На място в офис се попълва молба за отпускане на бърз кредит и до 1 час с вас се свързват кредитните консултанти одобрение. Сумите, за които може да кандидатствате са от 100 до 2000 лева, а срокът за погасяването им е от 2 до 24 месеца. Вноските за погасяване на кредита за разпределени на равни месечни суми за целия период на договора.
  • Бърз кредит онлайн. В рамките на минути попълвате онлайн формата за кандидатстване на бърз кредит, след което до 1 час получавате много често желаният от вас отговор. Това е разновидност на 5-ия вариант, но е значително по-лесен и по-бърз и ви спестява разходите до офисите на компаниите.

От дотук изброените опции сами може да си направите преценка, на кой вариант да се доверите. Всичко зависи от това с колко време разполагате за намирането пари на заем.

Share This: