Удивителният и неповторим Дубай 2 част!

Почивката в Дубай все по-скоростно се изкачва нагоре по стълбицата на класациите за световни топ дестинации и екзотични екскурзии. Екскурзия в Дубай е за отдих и забавление и поради тази причина решихме, че е добре да направим продължение на предишната ни статия, описваща най-известните й места, като разкрием още нейни такива.

За всички любители на разточителния и пищен шопинг, какъвто може да направите, особено ако сте на екзотична екскурзия или почивка в горещия и далечен Дубай, е създаден изумително големият и богат на най-различни магазини, заведения за хранене, атракции и кина мол. Само бутиците в него са над 600, а за страстните кънкьори има истинска ледена пързалка със задоволителни размери.

Ако някога сте били на визита в Испания и по-точно Барселона, то едва ли значи сте пропуснали нейните пеещи фонтани. Но пеещите и танцуващи фонтани в Дубай са нещо съвсем различно, тъй като те са истински грандиозен спектакъл. Тяхната височина достига 152 метра, а водата, която изпръскват нагоре може да достигне 83 000 литра. В тях са инсталирани приблизително 7000 светлини и около 26 прожектора.

Един от най-величествените и невероятни аквариуми може да посетите ако отидете на екскурзия в Турция или в екзотичния Дубай. Но тъй като днес говорим за последния, ще разкажем само и единствено за него. Той представлява огромен панел от стъкло, който е поставен като таван и е напълнен с 10 000 000 литра вода, в която плуват около 34 000 морски екземпляри. Височината му е 8.3 метра и е широк 32.88 метра.

За разлика от музеите, които се обикновено посещават туристите при по-дълги семейни почивка, този, който се намира в Дубай е доста по-различен и особен, тъй като е в пълен контраст с останалите ултра модерни сгради в околността. Посетителите могат да разгледат множество старинни исторически и културни експонати от предишните негови земи.

Луксозният комплекс Мадинат Джумейра се състои от три петзвездни хотела, техен пазар и водни канали, каквито могат да бъдат забелязани ако сте на екскурзия например в южната ни съседка. Изключително богат избор на заведения за хранене, забавления или релакс ще откриете във вашата екзотична екскурзия в Дубай. Именно поради тази причина той доста често бива сравняван с други екзотични дестинации в Азия, Южна Америка или далечната Австралия. Не би било грешка също така, докато сте в Дубай да отскочите за еднодневна и пълна с адреналин кратка екскурзия до пирамидите в пустинята, както и близки срещи с типичните камили, бедуини и силно Слънце.

В заключение ще кажем, че ако имате повече време за приключение, не се притеснявате от горещините, обичате чуждата култура, азиатската кухня и свръх модерните сгради и технологии, то Дубай е вашето място за незабравима екзотична екскурзия.

Share This: