Запознайте се с няколко важни мита, свързани с почистването

Всички сме напълно наясно, че в Интернет всеки може да се сдобие с много информация относно най-различни методи за ефикасно почистване на дома, а защо не и за почистване на офиси, например. Но е много важно да имате едно на ум, че не всичко, което получавате като готова информация и така наречени изпитани съвети, наистина действа и е безопасно, тъй като има голяма вероятност да съсипете някоя част от дома си. Представяме ви няколко мита, които са обвързани именно с почистването на домове.

Добрата стара белина е истински универсален препарат за хигиена и може да се използва за всичко. Ние съвсем не отричаме нейните качества, но е груба грешка да я използвате за различни места при почистване на апартаменти, тъй като нейната формула е твърде силна, рискувате да увредите естествени повърхности като естествен паркет, ламинат и мрамор, в случай, че ги почистите с нея. Много фирми за почистване използват в пъти по-безвредни и най-важното професионални препарати, за да почистят плочки и подови повърхности. А за почистването на паркета има специализирани средства в зависимост от това дали е лакиран или омаслен. Професионалистите в бранша използват и специални препарати за ламинат.

На второ място поставяме често представяната илюзия сред хората, че всеки почистващ препарат има способността да унищожи всички микроби. Не е във ваш интерес да използвате силни дезинфектанти на мястото, където живеете, тъй като тяхната цел е ориентирана към прекалено мръсни места, а и самата миризма няма да ви понесе. Добра идея е да се възползвате от услугите на почистваща фирма, която предлага истинско професионално почистване само с подходящи и безвредни за здравето продукти. Без значение на коя от всички фирми за почистване на дома в София да се спрете, със сигурност те ще знаят по-добре от вас какви средства да използват, тъй като са специално обучени за тази цел.

Много често любителите на екологичния живот залагат на естествени почистващи средства с мисълта, че те са еднакви с химическите такива, но тук има една важна подробност. За съжаление на пазара рядко могат да се намерят еко препарати. Но повечето почистващи фирми, които извършват професионално почистване в София работят именно с еко почистващи препарати, които са проверени и одобрени.

Така че тук отново бихме препоръчали да изберете услугата почистване по домовете от фирма, за да не си изиграете лоша шега и да съжалявате.

Share This: